Apa shj ttg forex... anything about forex

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 40 on Sun Oct 27, 2013 11:32 pm
Top posters
Aqila (118)
 
asiaforexmentor (36)
 
sirz01 (21)
 
KajolThappar (14)
 
Admin (12)
 
tavaNordFX (8)
 
sandysr (8)
 
ExpertGC (7)
 
Matija Scalres (5)
 
taie forex (3)
 

November 2018
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Calendar Calendar


You are not connected. Please login or register

Kursus Saham, FCPO & FOREX (PERCUMA Modal RM500) Sambil bercuti ke KLCC, Kundasang, Legoland, Pulau Perhentian, etc

Go to page : 1, 2, 3  Next

Go down  Message [Page 1 of 3]



Kursus Saham / FCPO / Fx santai sambil bercuti (boleh bawa keluarga bersama), bermula dari RM150 !

- Merangkumi 3 tahap dari Beginner - Intermediate - Advance
- Kelas Private 1 Guru - 1 Pelajar
- Anda belajar sambil keluarga anda berseronok !
- 1 bulan Support selepas kelas !



Setiap pelajar diajar mengikut style & preference masing-masing

- Swing untuk cara pelaburan santai !
- IPO & Dividend trapping utk Mereka bermodal tinggi !
- Option & Teknikal Analysis untuk short term scalping !
- Naked Trading & News Straddling.

Pilih Style anda sendiri !, jangan terikut ikut orang!




Pilih tempat belajar Trading sambil bercuti, sekarang sebelum penuh!



. Morib : Gold Coast Resort
. Bayou Lagoon Park Resort Melaka
. The Mines - Heritage Serviced Suites
. Parkview KLCC Service Suites
. Sunway Lagoon : Pyramid Tower
. Cameron Highland
. Lost World of Tambun
. Pulau Perhentian : Arwana Resort
. Kundasang : Soboroong Farmer's Cottage... 

...dan banyak lagi tempat percutian lain !

Maklumat lanjut, lawati >> https://KLFX.blogspot.My


 ursussaham belajar membaca harga saham hari ini belajar membaca indeks saham prosedur membeli saham belajar main saham saham online main saham belajar saham online cara bermain saham belajar main saham online harga saham cara membeli saham jual beli saham broker saham info saham bskl saham pelaburan menguntungkan pelaburan jangka panjang value investment value investing strategy analisa teknikal saham fundamental saham kursus saham belajar membaca harga saham hari ini belajar membaca indeks saham prosedur membeli saham belajar main saham saham online main saham belajar saham online cara bermain saham belajar main saham online harga saham cara membeli saham jual beli saham broker saham info saham bskl saham pelaburan menguntungkan pelaburan jangka panjang value investment value investing strategy analisa teknikal saham fundamental saham kursus saham belajar membaca harga saham hari ini belajar membaca indeks saham prosedur membeli saham belajar main saham saham online main saham belajar saham online cara bermain saham belajar main saham online harga saham cara membeli saham jual beli saham broker saham info saham bskl saham pelaburan menguntungkan pelaburan jangka panjang value investment value investing strategy analisa teknikal saham fundamental sahapalm oil futures fcpo trading fcpo chart malaysia futures trading how to trade futures in malaysia palm oil price futures trading malaysia crude palm oil futures futures trading in malaysia crude palm oil futures fcpo cpo futures trading cpo futures futures crude palm oil futures malaysia fcpo malaysia crude palm oil price trade fcpo what is crude palm oil future crude palm oil crude palm oil futures trading oil price bursan malaysia future trading malaysia palm oil malaysia palm oil prices bursa futures crude palm oil futures malaysia crude palm oil fkli futures bursa malaysia cpo futures palm oil industry malaysian futures crude palm oil price chart palm oil in malaysia malaysia crude palm oil online trading malaysia cpo price palm oil price chart gold trading malaysia oil palm crude palm oil future palm oil trading companies palm oil futures market oil palm oil price chart palm oil trading crude palm oil in malaysia trading palm oil palm oil hq palm oil mill soybean oil futures palm oil futures Malaysia  palm oil futures fcpo trading fcpo chart malaysia futures trading how to trade futures in malaysia palm oil price futures trading malaysia crude palm oil futures futures trading in malaysia crude palm oil futures fcpo cpo futures trading cpo futures futures crude palm oil futures malaysia fcpo malaysia crude palm oil price trade fcpo what is crude palm oil future crude palm oil crude palm oil futures trading oil price bursan malaysia future trading malaysia palm oil malaysia palm oil prices bursa futures crude palm oil futures malaysia crude palm oil fkli futures bursa malaysia cpo futures palm oil industry malaysian futures crude palm oil price chart palm oil in malaysia malaysia crude palm oil online trading malaysia cpo price palm oil price chart gold trading malaysia oil palm crude palm oil future palm oil trading companies palm oil futures market oil palm oil price chart palm oil trading crude palm oil in malaysia trading palm oil palm oil hq palm oil mill soybean oil futures palm oil futures Malaysia palm oil futures fcpo trading fcpo chart malaysia futures trading how to trade futures in malaysia palm oil price futures trading malaysia crude palm oil futures futures trading in malaysia crude palm oil futures fcpo cpo futures trading cpo futures futures crude palm oil futures malaysia fcpo malaysia crude palm oil price trade fcpo what is crude palm oil future crude palm oil crude palm oil futures trading oil price bursan malaysia future trading malaysia palm oil malaysia palm oil prices bursa futures crude palm oil futures malaysia crude palm oil fkli futures bursa malaysia cpo futures palm oil industry malaysian futures crude palm oil price chart palm oil in malaysia malaysia crude palm oil online trading malaysia cpo price palm oil price chart gold trading malaysia oil palm crude palm oil future palm oil trading companies palm oil futures market oil



Last edited by Aqila on Fri Nov 09, 2018 12:51 pm; edited 11 times in total

View user profile

2 Signal KLFX on Mon Jan 05, 2015 3:59 pm

Susah nak untung dalam Forex?

Pening kepala nak pilih kaunter Saham yang akan untung ?

Tak pasti entry untuk FCPO ?

Dengan langganan PAKEJ Signal dan Tips KLFX terus emel anda, anda tidak perlu lagi berhempas pulas membuat analisis setiap hari.

Trade dengan mudah dan simple berpandukan signal / tips yang kami hantar terus ke emel anda !



TIPS BURSA SAHAM : Anda akan dimaklumkan 2 ~ 3 kaunter terpilih beberapa kali seminggu.
Click Here To Zoom



SIGNAL FOREX : Anda akan dimaklumkan Pair untuk trade, beserta target profit dan stop loss setiap pagi beberapa kali seminggu.
Click Here To Zoom


SIGNAL FCPO : Anda akan dimaklumkan Waktu dan Harga FCPO yang sesuai untuk trade beberapa kali seminggu.



....Semua ini hanya untuk RM15 sebulan !


Dengan hanya RM15 sebulan anda akan menerima :

- Tips Bursa Saham,
- Signal Forex
- Signal FCPO terus ke emel anda,

dan anda boleh membacanya di emel anda samada di PC atau Handphone.


*RM15 adalah harga promosi bulan ini (harga asal untuk setiap signal ialah RM180 sebulan !)

**Signal akan dihantar apabila terdapat SETUP yang optimum untuk masuk  trading. Setup tidak akan berlaku setiap hari oleh itu signal akan  dihantar 2 atau 3 kali seminggu.



UNTUK MELANGGAN SIGNAL SILA KE WEBSITE INI >> http://klfx.blogspot.com/p/klfx-free-forex-signal.html




.



Last edited by Aqila on Tue Nov 24, 2015 4:17 pm; edited 4 times in total

View user profile
FREE ROBOT AUTOSIGNAL !

Software ini mampu scan kesemua pair untuk mencari pair yang ada Entry Signal , Masa untuk masuk dan Jumlah Profit (PIPS) yang boleh diraih dan Signal tersebut dihantar terus ke email anda !




100 PIPS / DAY Robot Signal
Sample Software Screen:



Untuk mendapatkan Robot ini, sila ikut langkah dibawah:



LANGKAH 1.

Anda perlu membuka akaun trading dengan Instaforex melalui link ini >> https://www.instaforex.com/open_live_account?x=UOM

*Anda perlu membuka akaun baru walaupun anda telahpun mempunyai akaun dengan InstaForex



LANGKAH 2.

Anda perlu mempunyai sekurang-kurangnya DEPOSIT USD 500 dalam akaun Instaforex yang baru ini:
*Ikut langkah dibawah jika anda tidak tahu cara deposit

Enter Account Number as Username: eg 7321698

Enter merchants Password as Password : ex WZA9AsusR

kemudian lihat di panel kiri dan klik Financial operation > Deposit Money







LANGKAH 3.


Anda perlu Instal Mt4 dari sini > https://fx.instaforex.com/i/downloads/itc4setup.exe
dan tukar Size Lot kepada " 10 " untuk Software ini berfungsi dengan baik

ATAU

Login ke MT4 anda yang sedia ada mengunakan AKAUN BARU yang telah dibuat

Caranya: Buka MT4 anda, Click Tool > Option > Tab Trade > TUKAR " SIZE BY DEFAULT " ke " 10 " > Click "OK"




LANGKAH 4.

Hantarkah emel dengan tajuk " NEED AUTOCHARTING TO MT4 " ke support@instaforex.com
- Nyatakan No. Akaun baru anda
- Nyatakan bahawa anda telah membuat deposit USD 500 dan telah menukar default size ke " 10 "

Maklumat lanjut tentang software akan dibalas melalui emel.



Last edited by Aqila on Tue May 10, 2016 4:37 pm; edited 1 time in total

View user profile
USD / JPY
35 minit yang lalu
Dari 15:37 GMT+08:00
Hingga 19:37 GMT+08:00 Jual
Jual di 117.12
Mengambil keuntungan * di 116.62
Mengelak kerugian di 117.72




.

View user profile
USD / CAD
16 minit yang lalu
Dari 16:00 GMT+08:00
Hingga 20:00 GMT+08:00 Jual
Jual di 1.2445
Mengambil keuntungan * di 1.2412
Mengelak kerugian di 1.2492




.

View user profile
GBP / USD
15 minit yang lalu
Dari 15:57 GMT+08:00
Hingga 19:57 GMT+08:00 Jual
Jual di 1.5267
Mengambil keuntungan * di 1.5222
Mengelak kerugian di 1.5332




.

View user profile
EUR / JPY
32 minit yang lalu
Dari 15:25 GMT+08:00
Hingga 19:25 GMT+08:00 Beli
Beli di 135.15
Mengambil keuntungan * di 135.88
Mengelak kerugian di 134.18\




.

View user profile
NZD / USD
15 minit yang lalu
Dari 16:06 GMT+08:00
Hingga 20:06 GMT+08:00 Jual
Jual di 0.7527
Mengambil keuntungan * di 0.7492
Mengelak kerugian di 0.7562



.

View user profile
EUR / USD
32 minit yang lalu
Dari 15:21 GMT+08:00
Hingga 19:21 GMT+08:00 Beli
Beli di 1.0849
Mengambil keuntungan * di 1.0898
Mengelak kerugian di 1.0788



.

View user profile
EUR / JPY
16 minit yang lalu
Dari 16:06 GMT+08:00
Hingga 20:06 GMT+08:00 Jual
Jual di 127.8
Mengambil keuntungan * di 127.22
Mengelak kerugian di 128.62




.

View user profile
Saya tak pernah menyesal belajar ilmu dan mendalami forex. Di sebabkan forex lah, kehidupan saya semakin baik.

Duit di bank cukup, duit di poket pun cukup.

Isteri saya tak pernah merungut sebab keperluan rumah dijaga.

Jika ada apa-apa masalah kesihatan, saya terus je ke hospital swasta untuk berjumpa doktor pakar. Tak perlu lagi beratur kat hospital kerajaan dan dirawat oleh doktor pelatih.

Life is good :-)

Baru-baru ni, saya beli kereta baru. Kereta lama, Proton Saga, saya bagi percuma je kat adik saya di kampung. Kereta baru yang dibeli lebih besar..Jenama Isuzu DMax Vcross 3.0.

Masa buat pinjaman untuk kereta baru, pegawai bank yang meluluskan pinjaman terkejut dengan pendapatan bulanan saya. Dengan suara perlahan, dia memberitahu saya pendapatan bulanan saya cukup untuk bayar gaji beliau selama setahun…

Masa bekerja saya bukan seperti kebanyakan orang.

Saya cuma bekerja 1 jam sehari je…Ok, kadang-kadang, kalau rajin sedikit, saya akan bekerja 2 jam sehari.

Ya, memang best hidup sebagai forex trader full-time.



..........dari seorang peserta KLFX

View user profile
Berapa Modal Permulaan Trade Forex?


Apabila korang mula berminat dengan Forex, tentu dalam kepala korang apa yang difikirkan sebenarnya adalah modal untuk trade forex. Ramai yang tersalah faham, apabila korang ingin memulakan apa-apa jenis pelaburan, tak kira la, Main Saham ke atau Main Forex ke, semuanya memerlukan modal permulaan yang sememangnya diperlukan dan jumlah amaunnya adalah berbeza, tetapi perlu ada nilai minimumnya bagi memastikan korang boleh menentukan peratus keuntungan yang korang ingin dapat. Adakah korang nak dapat keuntungan setiap minggu ataupun mungkin setiap bulan?



Trade Forex Dengan Betul

Trader Forex yang baik sentiasa memikirkan keuntungan untuk jangka masa panjang. Mereka yang nak kaya cepat ni biasanya tak fikir semua tu, apa yang difikirkan adalah dapat profit dalam masa yang singkat. Umpama berjudi plak rasanya kan? Kalau trader forex yang bagus biasanya sentiasa menganalisis data teknikal pada graf trading. Ini bagi memastikan kita tak tersilap Buy atau Sell pada masa yang salah kerana akibatnya memang sungguh besar. Bagi mereka yang lama dalam trade forex, analisis teknikal merupakan satu keperluan supaya mereka boleh menetapkan berapakah jumlah keuntungan yang ingin mereka dapat. Akibat tak boleh nak kawal nafsu trading, biasanya akan memakan diri sendiri juga.

Jadi Berapa Modal Permulaan Untuk Trade Forex?

Modal-Main-Forex

Mengikut sesetengah blogger yang sudah lama trading forex, modal permulaan yang baik adalah USD1,000 lebih kurang RM3,500.00.

Modal USD1000 tu mungkin terlalu besar bagi sesetengah pihak, tetapi ianya bagi memastikan korang lebih berhati-hati. Cara yang paling baik adalah mulakan dengan Akaun Demo. Setiap pemain forex biasanya akan mulakan dengan Akaun Demo terlebih dahulu sebagai latihan sebelum mereka masuk ke dunia trading forex. Trade forex seakan-akan korang mendapat jumlah duit yang sebenar, jadi korang akan lebih berhati-hati dan menggunakan data-data analisa teknikal yang korang dah belajar sebelum ini di mana-mana Panduan Forex ataupun mana-mana kelas forex yang ada.



Main Saham Dan Forex Sungguh Berbeza

Nampak sama, tapi sebenarnya sangat berbeza. Dalam melabur saham, korang takde akaun demo untuk mencuba, kerana semua urusniaga adalah dalam bentuk real life. Pelaburan Saham melibatkan urusniaga sebenar melibatkan syarikat-syarikat yang ada di Malaysia manakala Forex lebih kepada bentuk pelaburan mata wang yang melibatkan mata wang mata wang tertentu sahaja seperti USD,Yen,Euro,NZL dan banyak lagi.

Tetapi cara menganalisis data teknikal lebih kurang sama dengan Forex.Cuma mungkin Forex lebih mencabar kerana melibatkan masa yang tidak terbatas. Tetapi walaupun masa tiada had, tidak semua peringkat masa pemain forex ni akan melakukan urus niaga. Mereka bijak untuk meletakkan dimana nak Stop dan dimana nak Buy atau Sell supaya keuntungan yang mereka nak capai tu mencapai matlamat.

View user profile
USD / JPY
31 minit yang lalu
Dari 15:31 GMT+08:00
Hingga 19:31 GMT+08:00 Beli
Beli di 118.97
Mengambil keuntungan * di 119.28
Mengelak kerugian di 118.58



.

View user profile

31 minit yang lalu
Dari 15:37 GMT+08:00
Hingga 19:37 GMT+08:00 Jual
Jual di 1.4342
Mengambil keuntungan * di 1.4302
Mengelak kerugian di 1.4402




.

View user profile
NZD/USD
28 minit yang lalu
Dari 15:45 GMT+08:00
Hingga 19:45 GMT+08:00 Beli
Beli di 0.771
Mengambil keuntungan * di 0.7748
Mengelak kerugian di 0.7668



.

View user profile
PANGGILAN TERAKHIR UNTUK KELAS FOREX 100 PIPS SEHARI @ PAHANG

CHINI / KUANTAN PAHANG @ 3 MEI 2015



MAKLUMAT LOKASI DAN JADUAL BOLEH DIRUJUK DI >> http:// OiiM.Co.nr




**Pendaftaran boleh dibuat di http://KLFX.blogspot.com







***Share INFO ini di Wall Facebook Anda !

View user profile
USD/JPY

Buy @ 119.66


Take profit* at 119.98

Stop loss at 119.28

View user profile
USD/JPY

From GMT+08:00 15:36
Till GMT+08:00 19:36
Sell
44 minutes ago
Sell at 123.09
Take profit* at 122.72
Stop loss at 123.62

View user profile
Sell NZD/USD

From GMT+08:00 15:32

Till GMT+08:00 19:32

Sell at 0.7106

Take profit* at 0.7072
Stop loss at 0.7142


.

View user profile
NZD/USD
From GMT+08:00 16:21
Till GMT+08:00 20:21
Buy

Buy at 0.7048
Take profit* at 0.7078
Stop loss at 0.7008



.

View user profile
EUR/JPY
From GMT+08:00 15:48

Till GMT+08:00 19:48

Sell 26 minutes ago
Sell at 139.77
Take profit* at 139.32
Stop loss at 140.32



.

View user profile
GBP/USD
From GMT+08:00 15:46
Till GMT+08:00 19:46
Buy
41 minutes ago
Buy at 1.5698
Take profit* at 1.5748
Stop loss at 1.5628



.

View user profile
USD/JPY
From GMT+08:00 14:55
Till GMT+08:00 18:55
Sell
30 minutes ago
Sell at 122.68
Take profit* at 122.32
Stop loss at 123.22


.

View user profile
AUD/USD
From GMT+08:00 15:44
Till GMT+08:00 19:44

Buy

25 minutes ago

Buy at 0.7278
Take profit* at 0.7308
Stop loss at 0.7238



.

View user profile
USD/CAD
From GMT+08:00 15:59
Till GMT+08:00 19:59
Sell
26 minutes ago
Sell at 1.3147
Take profit* at 1.3102
Stop loss at 1.3212



.

View user profile

Sponsored content


Back to top  Message [Page 1 of 3]

Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum