Apa shj ttg forex... anything about forex

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 40 on Sun Oct 27, 2013 11:32 pm

Latest topics

» Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !
by Aqila Wed Nov 08, 2017 7:09 am

» Suggerimenti di sicurezza per i trader principianti durante il trading
by sandysr Fri Nov 03, 2017 8:18 pm

» Kursus Saham Bursa Malaysia & WallStreet (CFD) - RM69!
by Aqila Wed Nov 01, 2017 12:20 pm

» abcd abcd abcd abcd abcd abcd
by sandysr Fri Oct 13, 2017 5:33 pm

» Always avoid emotional trade in Forex
by sandysr Wed Sep 20, 2017 7:39 pm

» dds sf
by sandysr Tue Sep 19, 2017 4:47 pm

» How to trade?
by sandysr Mon May 22, 2017 9:52 pm

» A clear overview of the most traded candlestick pattern in the forex market
by sandysr Fri Apr 28, 2017 8:21 pm

» Top 3 Things to Consider While Choosing the Right Broker
by sandysr Mon Apr 03, 2017 3:14 pm

» Forex Trading, Currency Pair and Leverage
by sandysr Tue Mar 28, 2017 3:35 pm

» Life changing course to make massive income!
by Michaeljordan Wed Oct 14, 2015 5:36 pm

» 100% deposit bonus from FXVAN
by Mariatrader Tue Sep 09, 2014 9:04 pm

» FXVan - reliable brokerage company
by FXVan Tue Jul 22, 2014 9:49 pm

» FreshForex-www.freshforex.com
by FreshForex Thu Jun 12, 2014 8:04 am

» Grand Capital-grandcapital.net/eng
by ExpertGC Fri Oct 18, 2013 7:40 am

Top posters
Aqila (106)
 
asiaforexmentor (36)
 
sirz01 (21)
 
KajolThappar (14)
 
Admin (12)
 
tavaNordFX (8)
 
sandysr (8)
 
ExpertGC (7)
 
Matija Scalres (5)
 
taie forex (3)
 

November 2017
MonTueWedThuFriSatSun
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Calendar Calendar


You are not connected. Please login or register

Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " & SIGNAL PERCUMA !

Go to page : 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 3]



Kandungan Kelas Forex " Teknik 100 PIPS Sehari ! " - www.Oiim.co.nr :


Sesi Beginner: Asas Forex dan cara mengunakan Metatrader

· Belajar apa itu margin,leverage,swap dan spread.
· Kuasai cara mengunakan platform Metatrader (mt4).
· Mengenali Japanese candlestick dan Candlestick Pattern.
· Asas membuka akaun broker, cara deposit dan withdraw..


Sesi Intermediate : News Signal & Teknik 100pips Sehari

· Mengunakan Economic Calendar & Signal untuk trade Forex
· Belajar tentang indicator (Moving Average & Stochastic)
· Belajar mengenai Support n Resistance.
· Pengurusan kewangan (money Management)



Sesi Advance: Robot Trading, ForexCopy, PAMM system ( Cara Trading Simple )


· Perkenalan kepada EA (automatic trading software).
· Cara trading dengan menyalin strategi Trader PRO automatic
· Cara menjadi Pelabur Forex, anda labur orang lain tolong trade
· Cara nak dapatkan Modal untuk Trade dalam Forex .



Pendaftaran boleh dibuat di : http://OIIM.co.nr
Maklumat lanjut di :  http://www.KLFX.blogspot.com



ZON A:
1. Kuala Lumpur : Aras 3 Perpustakaan Negara Malaysia
2. Klang-Shah Alam : Aras 4 Plaza Shah Alam
3. Negeri Sembilan : Aras 4 Plaza Seremban / Terminal 1
4. Putrajaya / Cyberjaya : Aras 2 Alamanda
5. Pahang : Homestay Tasik Chini

Jadual : Setiap Ahad ATAU Rabu, 11.00 pg - 4.00 ptg



ZON B:
1. Perak : Hotel Bunga Raya UPSI Tanjung Malim .
2. Melaka : Hotel 906 AirPort.
3. Pahang : Exclusive LA Hotel, Kuantan.

Jadual : Setiap Ahad, 8.00 pg - 1.00 tgh / 3.00 ptg - 8.00 mlm ATAU Rabu, 6.00 ptg - 11.00 mlm



ZON C:
1. Kedah / Perlis : GHotel Shahab Perdana Alor Star.
2. Terengganu : Scouts Inn Kuala Terengganu Airport.
3. Johor : Rose Cottage Hotel Senai Airport.
4. Pulau Pinang : Hotel EST Bayan Lepas.
5. Kelantan : Milton Hotel AirPort Kg. Parang Puting.
6. Langkawi / Perlis : One Hotel Helang Airport Langkawi.
7. Terengganu : Kerteh Damansara Inn, Airport.

Jadual : Setiap Ahad, 8.00 pg - 1.00 tgh / 3.00 ptg - 8.00 mlm ATAU Rabu, 6.00 ptg - 11.00 mlm



ZON D:
1. Sarawak : RH Plaza Hotel, Kuching.
2. Sabah : AirPort View Hotel, Kota Kinabalu.
3. Sarawak : Miri Trail GuestHouse Airport.
4. Sabah : Hotel Pulau Labuan 2.
5. Sarawak : Grand Faber Inn, Bintulu.
6. Sabah : Park View Hotel, Sandakan.

Jadual : Setiap Ahad, 8.00 pg - 1.00 tgh / 3.00 ptg - 8.00 mlm ATAU Rabu, 6.00 ptg - 11.00 mlm


ZON E:
1. Japan : Tokyo Airport Hotel
2. Australia : Melbourne Airport Hotel
3. Brunei : Airport Hotel
4. Singapore : Airport Hotel
5. China : Beijing, Airport Hotel
6. Indonesia : Medan Airport Hotel
6. Arab Saudi : Jeddah Airport Hotel
6. Korea : Seoul Airport Hotel
6. Thailand : Bangkok Airport Hotel

Jadual : Mengikut tarikh dan masa yang pelajar minta.
*(Pelajar dari Malaysia yang berminat untuk melancong sambil mengambil kursus juga di alukan)




*Untuk pelajar Negeri-negeri lain, Brunei, Singapore dan Indonesia  boleh mendaftar untuk Kelas Online jika tidak dapat hadir kelas  bersemuka.





Pendaftaran boleh dibuat di : http://OIIM.co.nr
Maklumat lanjut di :  http://www.KLFX.blogspot.com





.



Last edited by Aqila on Thu Mar 24, 2016 2:27 pm; edited 6 times in total

View user profile

2 Signal KLFX on Mon Jan 05, 2015 3:59 pm

Susah nak untung dalam Forex?

Pening kepala nak pilih kaunter Saham yang akan untung ?

Tak pasti entry untuk FCPO ?

Dengan langganan PAKEJ Signal dan Tips KLFX terus emel anda, anda tidak perlu lagi berhempas pulas membuat analisis setiap hari.

Trade dengan mudah dan simple berpandukan signal / tips yang kami hantar terus ke emel anda !



TIPS BURSA SAHAM : Anda akan dimaklumkan 2 ~ 3 kaunter terpilih beberapa kali seminggu.
Click Here To Zoom



SIGNAL FOREX : Anda akan dimaklumkan Pair untuk trade, beserta target profit dan stop loss setiap pagi beberapa kali seminggu.
Click Here To Zoom


SIGNAL FCPO : Anda akan dimaklumkan Waktu dan Harga FCPO yang sesuai untuk trade beberapa kali seminggu.



....Semua ini hanya untuk RM15 sebulan !


Dengan hanya RM15 sebulan anda akan menerima :

- Tips Bursa Saham,
- Signal Forex
- Signal FCPO terus ke emel anda,

dan anda boleh membacanya di emel anda samada di PC atau Handphone.


*RM15 adalah harga promosi bulan ini (harga asal untuk setiap signal ialah RM180 sebulan !)

**Signal akan dihantar apabila terdapat SETUP yang optimum untuk masuk  trading. Setup tidak akan berlaku setiap hari oleh itu signal akan  dihantar 2 atau 3 kali seminggu.



UNTUK MELANGGAN SIGNAL SILA KE WEBSITE INI >> http://klfx.blogspot.com/p/klfx-free-forex-signal.html




.



Last edited by Aqila on Tue Nov 24, 2015 4:17 pm; edited 4 times in total

View user profile
FREE ROBOT AUTOSIGNAL !

Software ini mampu scan kesemua pair untuk mencari pair yang ada Entry Signal , Masa untuk masuk dan Jumlah Profit (PIPS) yang boleh diraih dan Signal tersebut dihantar terus ke email anda !




100 PIPS / DAY Robot Signal
Sample Software Screen:



Untuk mendapatkan Robot ini, sila ikut langkah dibawah:



LANGKAH 1.

Anda perlu membuka akaun trading dengan Instaforex melalui link ini >> https://www.instaforex.com/open_live_account?x=UOM

*Anda perlu membuka akaun baru walaupun anda telahpun mempunyai akaun dengan InstaForex



LANGKAH 2.

Anda perlu mempunyai sekurang-kurangnya DEPOSIT USD 500 dalam akaun Instaforex yang baru ini:
*Ikut langkah dibawah jika anda tidak tahu cara deposit

Enter Account Number as Username: eg 7321698

Enter merchants Password as Password : ex WZA9AsusR

kemudian lihat di panel kiri dan klik Financial operation > Deposit Money







LANGKAH 3.


Anda perlu Instal Mt4 dari sini > https://fx.instaforex.com/i/downloads/itc4setup.exe
dan tukar Size Lot kepada " 10 " untuk Software ini berfungsi dengan baik

ATAU

Login ke MT4 anda yang sedia ada mengunakan AKAUN BARU yang telah dibuat

Caranya: Buka MT4 anda, Click Tool > Option > Tab Trade > TUKAR " SIZE BY DEFAULT " ke " 10 " > Click "OK"




LANGKAH 4.

Hantarkah emel dengan tajuk " NEED AUTOCHARTING TO MT4 " ke support@instaforex.com
- Nyatakan No. Akaun baru anda
- Nyatakan bahawa anda telah membuat deposit USD 500 dan telah menukar default size ke " 10 "

Maklumat lanjut tentang software akan dibalas melalui emel.



Last edited by Aqila on Tue May 10, 2016 4:37 pm; edited 1 time in total

View user profile
USD / JPY
35 minit yang lalu
Dari 15:37 GMT+08:00
Hingga 19:37 GMT+08:00 Jual
Jual di 117.12
Mengambil keuntungan * di 116.62
Mengelak kerugian di 117.72




.

View user profile
USD / CAD
16 minit yang lalu
Dari 16:00 GMT+08:00
Hingga 20:00 GMT+08:00 Jual
Jual di 1.2445
Mengambil keuntungan * di 1.2412
Mengelak kerugian di 1.2492




.

View user profile
GBP / USD
15 minit yang lalu
Dari 15:57 GMT+08:00
Hingga 19:57 GMT+08:00 Jual
Jual di 1.5267
Mengambil keuntungan * di 1.5222
Mengelak kerugian di 1.5332




.

View user profile
EUR / JPY
32 minit yang lalu
Dari 15:25 GMT+08:00
Hingga 19:25 GMT+08:00 Beli
Beli di 135.15
Mengambil keuntungan * di 135.88
Mengelak kerugian di 134.18\




.

View user profile
NZD / USD
15 minit yang lalu
Dari 16:06 GMT+08:00
Hingga 20:06 GMT+08:00 Jual
Jual di 0.7527
Mengambil keuntungan * di 0.7492
Mengelak kerugian di 0.7562



.

View user profile
EUR / USD
32 minit yang lalu
Dari 15:21 GMT+08:00
Hingga 19:21 GMT+08:00 Beli
Beli di 1.0849
Mengambil keuntungan * di 1.0898
Mengelak kerugian di 1.0788



.

View user profile
EUR / JPY
16 minit yang lalu
Dari 16:06 GMT+08:00
Hingga 20:06 GMT+08:00 Jual
Jual di 127.8
Mengambil keuntungan * di 127.22
Mengelak kerugian di 128.62




.

View user profile
Saya tak pernah menyesal belajar ilmu dan mendalami forex. Di sebabkan forex lah, kehidupan saya semakin baik.

Duit di bank cukup, duit di poket pun cukup.

Isteri saya tak pernah merungut sebab keperluan rumah dijaga.

Jika ada apa-apa masalah kesihatan, saya terus je ke hospital swasta untuk berjumpa doktor pakar. Tak perlu lagi beratur kat hospital kerajaan dan dirawat oleh doktor pelatih.

Life is good :-)

Baru-baru ni, saya beli kereta baru. Kereta lama, Proton Saga, saya bagi percuma je kat adik saya di kampung. Kereta baru yang dibeli lebih besar..Jenama Isuzu DMax Vcross 3.0.

Masa buat pinjaman untuk kereta baru, pegawai bank yang meluluskan pinjaman terkejut dengan pendapatan bulanan saya. Dengan suara perlahan, dia memberitahu saya pendapatan bulanan saya cukup untuk bayar gaji beliau selama setahun…

Masa bekerja saya bukan seperti kebanyakan orang.

Saya cuma bekerja 1 jam sehari je…Ok, kadang-kadang, kalau rajin sedikit, saya akan bekerja 2 jam sehari.

Ya, memang best hidup sebagai forex trader full-time.



..........dari seorang peserta KLFX

View user profile
Berapa Modal Permulaan Trade Forex?


Apabila korang mula berminat dengan Forex, tentu dalam kepala korang apa yang difikirkan sebenarnya adalah modal untuk trade forex. Ramai yang tersalah faham, apabila korang ingin memulakan apa-apa jenis pelaburan, tak kira la, Main Saham ke atau Main Forex ke, semuanya memerlukan modal permulaan yang sememangnya diperlukan dan jumlah amaunnya adalah berbeza, tetapi perlu ada nilai minimumnya bagi memastikan korang boleh menentukan peratus keuntungan yang korang ingin dapat. Adakah korang nak dapat keuntungan setiap minggu ataupun mungkin setiap bulan?



Trade Forex Dengan Betul

Trader Forex yang baik sentiasa memikirkan keuntungan untuk jangka masa panjang. Mereka yang nak kaya cepat ni biasanya tak fikir semua tu, apa yang difikirkan adalah dapat profit dalam masa yang singkat. Umpama berjudi plak rasanya kan? Kalau trader forex yang bagus biasanya sentiasa menganalisis data teknikal pada graf trading. Ini bagi memastikan kita tak tersilap Buy atau Sell pada masa yang salah kerana akibatnya memang sungguh besar. Bagi mereka yang lama dalam trade forex, analisis teknikal merupakan satu keperluan supaya mereka boleh menetapkan berapakah jumlah keuntungan yang ingin mereka dapat. Akibat tak boleh nak kawal nafsu trading, biasanya akan memakan diri sendiri juga.

Jadi Berapa Modal Permulaan Untuk Trade Forex?

Modal-Main-Forex

Mengikut sesetengah blogger yang sudah lama trading forex, modal permulaan yang baik adalah USD1,000 lebih kurang RM3,500.00.

Modal USD1000 tu mungkin terlalu besar bagi sesetengah pihak, tetapi ianya bagi memastikan korang lebih berhati-hati. Cara yang paling baik adalah mulakan dengan Akaun Demo. Setiap pemain forex biasanya akan mulakan dengan Akaun Demo terlebih dahulu sebagai latihan sebelum mereka masuk ke dunia trading forex. Trade forex seakan-akan korang mendapat jumlah duit yang sebenar, jadi korang akan lebih berhati-hati dan menggunakan data-data analisa teknikal yang korang dah belajar sebelum ini di mana-mana Panduan Forex ataupun mana-mana kelas forex yang ada.



Main Saham Dan Forex Sungguh Berbeza

Nampak sama, tapi sebenarnya sangat berbeza. Dalam melabur saham, korang takde akaun demo untuk mencuba, kerana semua urusniaga adalah dalam bentuk real life. Pelaburan Saham melibatkan urusniaga sebenar melibatkan syarikat-syarikat yang ada di Malaysia manakala Forex lebih kepada bentuk pelaburan mata wang yang melibatkan mata wang mata wang tertentu sahaja seperti USD,Yen,Euro,NZL dan banyak lagi.

Tetapi cara menganalisis data teknikal lebih kurang sama dengan Forex.Cuma mungkin Forex lebih mencabar kerana melibatkan masa yang tidak terbatas. Tetapi walaupun masa tiada had, tidak semua peringkat masa pemain forex ni akan melakukan urus niaga. Mereka bijak untuk meletakkan dimana nak Stop dan dimana nak Buy atau Sell supaya keuntungan yang mereka nak capai tu mencapai matlamat.

View user profile
USD / JPY
31 minit yang lalu
Dari 15:31 GMT+08:00
Hingga 19:31 GMT+08:00 Beli
Beli di 118.97
Mengambil keuntungan * di 119.28
Mengelak kerugian di 118.58



.

View user profile

31 minit yang lalu
Dari 15:37 GMT+08:00
Hingga 19:37 GMT+08:00 Jual
Jual di 1.4342
Mengambil keuntungan * di 1.4302
Mengelak kerugian di 1.4402




.

View user profile
NZD/USD
28 minit yang lalu
Dari 15:45 GMT+08:00
Hingga 19:45 GMT+08:00 Beli
Beli di 0.771
Mengambil keuntungan * di 0.7748
Mengelak kerugian di 0.7668



.

View user profile
PANGGILAN TERAKHIR UNTUK KELAS FOREX 100 PIPS SEHARI @ PAHANG

CHINI / KUANTAN PAHANG @ 3 MEI 2015



MAKLUMAT LOKASI DAN JADUAL BOLEH DIRUJUK DI >> http:// OiiM.Co.nr




**Pendaftaran boleh dibuat di http://KLFX.blogspot.com







***Share INFO ini di Wall Facebook Anda !

View user profile
USD/JPY

Buy @ 119.66


Take profit* at 119.98

Stop loss at 119.28

View user profile
USD/JPY

From GMT+08:00 15:36
Till GMT+08:00 19:36
Sell
44 minutes ago
Sell at 123.09
Take profit* at 122.72
Stop loss at 123.62

View user profile
Sell NZD/USD

From GMT+08:00 15:32

Till GMT+08:00 19:32

Sell at 0.7106

Take profit* at 0.7072
Stop loss at 0.7142


.

View user profile
NZD/USD
From GMT+08:00 16:21
Till GMT+08:00 20:21
Buy

Buy at 0.7048
Take profit* at 0.7078
Stop loss at 0.7008



.

View user profile
EUR/JPY
From GMT+08:00 15:48

Till GMT+08:00 19:48

Sell 26 minutes ago
Sell at 139.77
Take profit* at 139.32
Stop loss at 140.32



.

View user profile
GBP/USD
From GMT+08:00 15:46
Till GMT+08:00 19:46
Buy
41 minutes ago
Buy at 1.5698
Take profit* at 1.5748
Stop loss at 1.5628



.

View user profile
USD/JPY
From GMT+08:00 14:55
Till GMT+08:00 18:55
Sell
30 minutes ago
Sell at 122.68
Take profit* at 122.32
Stop loss at 123.22


.

View user profile
AUD/USD
From GMT+08:00 15:44
Till GMT+08:00 19:44

Buy

25 minutes ago

Buy at 0.7278
Take profit* at 0.7308
Stop loss at 0.7238



.

View user profile
USD/CAD
From GMT+08:00 15:59
Till GMT+08:00 19:59
Sell
26 minutes ago
Sell at 1.3147
Take profit* at 1.3102
Stop loss at 1.3212



.

View user profile

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 3]

Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum